SATTVA JOOGA SEINÄJOKI

Anneli Kupari

Sattva Jooga Seinäjoen yrittäjä ja omistaja. Jooga ja astanga oli aluksi itselle kehonhuoltoa ja liikkeiden opiskelua ja sillä motiivilla ensimmäisille tunneille menin vuonna 2004. Suoritin joogaa, kuten kaikkea muutakin tuolloin elämässäni. Tein harjoitusta kohtuullisen säännöllisesti. Muutimme Seinäjoelle
2009 ja harmikseni huomasin, ettei Seinäjoelta ole ohjattuja tunteja. Ari Wahlsted piti muutamia kursseja ja se sai jälleen innostumaan harjoittelusta.

Sairastuin rintasyöpään 2013 ja se sai itseni miettimään elämääni ja sitä, onko elämässäni jotain, joka voisi altistaa syövälle. Olin monessa mukana ja piiskasin itseäni ja aikataulutin elämääni liian tiukille. Sairastumisen jälkeen halusin tehdä kaikkeni, etten enää sairastuisi ja olenkin tehnyt vuodesta 2014 astangaperinteen mukaan säännöllistä harjoitusta. Uskon siihen, että pitkän perinteen mukainen harjoitus puhdistaa kehoa, rauhoittaa ja vakauttaa mieltä. Voin tällä hetkellä hyvin ja mikä tärkeintä, harjoitus on opettanut tunnistamaan kehon ja mielen häiriöitä. Sitä, kun rauha katoaa kehosta ja mielestä.

Olen valmistunut Anne Nuotion astangajoogaopettajakoulutuksesta (200 h) ja Suomen joogaliiton opettajakoulutuksen (SJL joogaohjaaja 500 ? h). Olen suorittanut myös restoratiivisen joogan ohjaajakoulutuksen (Kirsi Saivosalmi) sekä Yin joogan ohjaajakoulutuksen (ZEN studio Malaga, 30 h).
Koulutukseltani olen hallintotieteen maisteri ja työskentelen päivisin valtiolla tietohallinnon kehittämistehtävissä.

Lisätietoa kokemuksestani ja koulutuksesta täältä.

Anneli ohjaa tunteja Sattva Jooga Seinäjoen kautta ja kansalaisopistolla.