SATTVA JOOGA SEINÄJOKI

Anneli Kupari

Sattva Jooga Seinäjoen yrittäjä ja omistaja. Jooga ja astanga oli aluksi itselle kehonhuoltoa ja liikkeiden opiskelua ja sillä motiivilla ensimmäisille tunneille menin vuonna 2004. Suoritin joogaa, kuten kaikkea muutakin tuolloin elämässäni. Tein harjoitusta kohtuullisen säännöllisesti. Muutimme Seinäjoelle
2009 ja harmikseni huomasin, ettei Seinäjoelta ole ohjattuja tunteja. Ari Wahlsted piti muutamia kursseja ja se sai jälleen innostumaan harjoittelusta.

Sairastuin rintasyöpään 2013 ja se sai itseni miettimään elämääni ja sitä, onko elämässäni jotain, joka voisi altistaa syövälle. Olin monessa mukana ja piiskasin itseäni ja aikataulutin elämääni liian tiukille. Sairastumisen jälkeen halusin tehdä kaikkeni, etten enää sairastuisi ja olenkin tehnyt vuodesta 2014 astangaperinteen mukaan säännöllistä harjoitusta. Uskon siihen, että pitkän perinteen mukainen harjoitus puhdistaa kehoa, rauhoittaa ja vakauttaa mieltä. Voin tällä hetkellä hyvin ja mikä tärkeintä, harjoitus on opettanut tunnistamaan kehon ja mielen häiriöitä. Sitä, kun rauha katoaa kehosta ja mielestä.

Olen valmistunut Anne Nuotion astangajoogaopettajakoulutuksesta (200 h). Olen suorittanut myös restoratiivisen joogan ohjaajakoulutuksen (Kirsi Saivosalmi), lopputyö tekemättä) sekä Yin joogan ohjaajakoulutuksen (ZEN studio Malaga, 30 h).
Suoritan Suomen joogaliiton opettajakoulutusta (S4 vielä suorittamatta). Koulutukseltani olen hallintotieteen maisteri ja työskentelen päivisin valtiolla tietohallinnon kehittämistehtävissä.

Lisätietoa kokemuksestani ja koulutuksesta täältä.

Anneli ohjaa erilaisia astangatunteja, vinyasa flowta ja restoratiivistä yiniä syksyn 2022 viikko-ohjelmassa.

Tiina Holm

Muutin 2012 Kuortaneelle asuttuani pääkaupunkiseudulla opiskelujen ja työn merkeissä. Osallistuin muutamille ashtangan viikonloppukursseille kansalaisopistossa, mutta tuolloin ei ollut tarjolla säännöllisempää opetusta. Innostus jäi kytemään ja vuonna 2015 osallistuin ashtangan alkeiskurssille ja siitä oma harjoitus lähti käyntiin. Harjoituksella on ollut monia positiivisia vaikutuksia. Harjoituksen myötä keho on vahvistunut ja mieli rauhoittunut.

Tutustuin jossakin vaiheessa myös Anneliin, sillä hän piti huolta, että astangaa oli mahdollista harrastaa Seinäjoella. Käynkin säännöllisesti Seinäjoella Annelin ohjatussa astangassa, mutta pääosa harjoituksista tapahtuu kotona itsenäisesti.

Valmistuin Anne Nuotion Ashtangajoogan opettajakoulutuksesta (200 h) 2022. Opettajakoulutukseen lähdin, sillä halusin syventää omaa harjoitustani. Koulutuksen myötä olen voinut vain todeta, että olen löytänyt oman juttuni!

Tiina ohjaa Sattvalla astangaa Alavudella.