SATTVA JOOGA SEINÄJOKI - Ohjaajat

Anneli Kupari

Sattva Jooga Seinäjoen yrittäjä ja omistaja. Jooga ja astanga oli aluksi itselle kehonhuoltoa ja liikkeiden opiskelua ja sillä motiivilla ensimmäisille tunneille menin vuonna 2004. Suoritin joogaa, kuten kaikkea muutakin tuolloin elämässäni. Tein harjoitusta kohtuullisen säännöllisesti. Muutimme Seinäjoelle
2009 ja harmikseni huomasin, ettei Seinäjoelta ole ohjattuja tunteja. Ari Wahlsted piti muutamia kursseja ja se sai jälleen innostumaan harjoittelusta.

Sairastuin rintasyöpään 2013 ja se sai itseni miettimään elämääni ja sitä, onko elämässäni jotain, joka voisi altistaa syövälle. Olin monessa mukana ja piiskasin itseäni ja aikataulutin elämääni liian tiukille. Sairastumisen jälkeen halusin tehdä kaikkeni, etten enää sairastuisi ja olenkin tehnyt vuodesta 2014 astangaperinteen mukaan säännöllistä harjoitusta. Uskon siihen, että pitkän perinteen mukainen harjoitus puhdistaa kehoa, rauhoittaa ja vakauttaa mieltä. Voin tällä hetkellä hyvin ja mikä tärkeintä, harjoitus on opettanut tunnistamaan kehon ja mielen häiriöitä. Sitä, kun rauha katoaa kehosta ja mielestä.

Olen valmistunut Anne Nuotion astangajoogaopettajakoulutuksesta (200 h). Olen suorittanut myös restoratiivisen joogan ohjaajakoulutuksen (Kirsi Saivosalmi), lopputyö tekemättä) sekä Yin joogan ohjaajakoulutuksen (ZEN studio Malaga, 30 h).
Suoritan Suomen joogaliiton opettajakoulutusta (S4 vielä suorittamatta). Koulutukseltani olen hallintotieteen maisteri ja työskentelen päivisin valtiolla tietohallinnon kehittämistehtävissä.

Lisätietoa kokemuksestani ja koulutuksesta täältä.

Anneli ohjaa erilaisia astangatunteja, vinyasa flowta ja restoratiivistä yiniä syksyn 2022 viikko-ohjelmassa.

Rita Huttunen-Taipale

Jooga tuli elämääni noin 10 vuotta sitten, kun elin oman elämäni ruuhkavuosia, lapset olivat pieniä, eikä omalle itselle ollut kauheasti aikaa. Halusin löytää jonkun rauhoittumiskeinon, millä saisin taas yhteyden omaan kehooni. Löysin ensin Mindfullnesin ja harjoitin sitä jonkun aikaa ja sen avulla osasin taas olla läsnä tässä hetkessä ja nauttia elämästäni kiireenkin keskellä aivan uudella lailla. Tajusin myös sen, että minä riitän juuri sellaisena kuin olen, ja voin sanoa myös ei, silloin kun siihen on tarvetta. Näin sain aikaa itselleni. Mukaan tarttui meditaatio, joka on tällä hetkellä suuri intohimon kohde itselleni ja opiskelen sitä kokoajan lisää, että voin tarjota tunteja myös muille.

Aloin kuitenkin kaipaamaan hieman liikettä läsnäoloharjoitusten ja meditoinnin rinnalle ja silloin jooga astui kuvioon mukaan. Huomasin miten liike saa läsnäoloharjoitukset tuntumaan vielä paremmilta, keho alkoi tuntua virkeältä ja rauhoittuneelta. Huomio kääntyy täysin omaan kehoon, hengitykseen, liikkeeseen ja kehon tuntemuksiin. Koska sain niin paljon joogasta itselleni, silloin heräsi halu kertoa ja mahdollisesti myös opettaa muille, miten joogalla ja läsnäololla saa elämään uusia ulottuvuuksia. Hakeuduin Kristiinankaupunkiin Yoga Sourcen joogaopettajakoulutukseen. Sieltä valmistuin marraskuussa 2017. Sen jälkeen olen ohjannut joogaa omalla salilla Koskenkorvalla, Joogakoulu Sanmayassa Seinäjoella ja ympäri etelä-pohjanmaata tilauksesta.

Oma ajatukseni on, että jooga kuuluu kaikille.

Rita ohjaa jooga ja meditaatio tutuksi kurssin syksyllä 2022 Sattvalla.

Tiina Holm

Muutin 2012 Kuortaneelle asuttuani pääkaupunkiseudulla opiskelujen ja työn merkeissä. Osallistuin muutamille ashtangan viikonloppukursseille kansalaisopistossa, mutta tuolloin ei ollut tarjolla säännöllisempää opetusta. Innostus jäi kytemään ja vuonna 2015 osallistuin ashtangan alkeiskurssille ja siitä oma harjoitus lähti käyntiin. Harjoituksella on ollut monia positiivisia vaikutuksia. Harjoituksen myötä keho on vahvistunut ja mieli rauhoittunut.

Tutustuin jossakin vaiheessa myös Anneliin, sillä hän piti huolta, että astangaa oli mahdollista harrastaa Seinäjoella. Käynkin säännöllisesti Seinäjoella Annelin ohjatussa astangassa, mutta pääosa harjoituksista tapahtuu kotona itsenäisesti.

Valmistuin Anne Nuotion Ashtangajoogan opettajakoulutuksesta (200 h) 2022. Opettajakoulutukseen lähdin, sillä halusin syventää omaa harjoitustani. Koulutuksen myötä olen voinut vain todeta, että olen löytänyt oman juttuni!

Tiina ohjaa Sattvalla astangaa Seinäjoella ja Alavudella.

Sari Junno

Satnam, olen Sari, henkiseltä nimeltä Sat Bani (totuuden säe) ja olen kundaliinijoogaopettaja. Opettajaksi valmistuin vuonna 2018. Menin koulutukseen, koska huomasin, että silloin tunteja ei ollut Seinäjoen kansalaisopistolla. Ajattelin, että voin valmistua opettajaksi, niin muutkin pääsevät tästä hienosta tietoisuudenjoogasta ja meditaatioista nauttimaan. Äänimaljahoitaja koulutuksen kävin Kirkkonummen Enkelikartanolla 2018, koen äänimaljojen värähtelyn ikiaikaisena kehon ja mielen positiivisena ja miellyttävänä hoitomuotona.

Päätoimiselta ammatiltani olen perhe- ja paripsykoterapeutti ja valmistun ensi keväänä PBSP (psykomotorinen terapia) terapeutiksi.

Harrastuksiini kuuluvat musiikki, joogaharjoitteet, ulkoilu monimuotoisesti, "löhöily" mielekkään ohjelman tai kirjan ääressä ja oman henkisen kasvun harjoittaminen.

Ihmisyys ja meissä liikkuvat energiat sekä henkisyys ovat aina kiehtoneet minua ja olen rakentanut opiskeluni ihmisyyteen ja sen monimuotoisuuteen liittyen.

Kundaliinijoogaan kuuluvat vahvasti erilaiset meditaatiot, jotka on suunnattu eri tarkoituksiin kehollisesti ja psyykkisesti. Meditaatiot voivat olla myös eri pituisia ja ne voivat sisältää useampia mudria (käsien asentoja). Kundaliinijooga meditaatiohin voivat sisältyä myös gurmukhinkieliset (vanha intialainen kieli)
mantrat, joilla meditaation vaikutusta tehostetaan.

Ohjaan Sattva Jooga Seinäjoella kundaliinijoogaa ja Soudfull Yiniä.

Nähdään tunnilla!


Johanna Mäkynen

Olen harrastanut joogaa jo vuosikymmeniä, 90-luvulta lähtien. Jokapäiväiseen elämääni jooga tuli 2010, jolloin aloitin astangajoogan. Se oli rakkautta saman tien, liike yhdistettynä hengitykseen vei mennessään. Sen jälkeen olen harrastanut hotjoogaa ja yiniä, mutta ensimmäinen ja suurin joogarakkauteni on edelleen astanga.


Joogaopettajakoulutukseen lähdin vuonna 2016, syventääkseni omaa harjoitustani. Suoritin RYT200-tutkinnon 2017 Yoga Sourcella, ja sen jälkeen olen jatkanut opintoja joogan parissa ensin Yoga Yinful-koulutuksessa (koulutus sisältää myös rentoutus- ja meditaatio-ohjaajan tutkinnon) sekä ISHTA-joogan parissa RYT500-tutkintoa, josta minulta puuttuu vielä hieman.


Nyt olen ohjannut jo vuosia joogaa Seinäjoen seudulla. Haluan jakaa ohjauksessani samoja oppeja ja ajatuksia, mitä olen itse saanut ja oivaltanut joogasta. Joogassa jokainen voi olla oma itsensä, ja huolimatta kehon puutteista tai virheistä, jooga sopii jokaiselle. Jooga auttaa meitä selviämään hektisestä arjesta ja pitää kehomme kunnossa. Jooga ei ole vain harjoitus matolla, jooga siirtyy pikkuhiljaa matolta koko elämään!

Sattva Jooga Seinäjoella Johanna ohjaa yinjoogaa.

Maria Mäkelä

Mindfulness eli hyväksyvä, tietoinen läsnäolo on opettanut minulle valtavasti kehon ja mielen yhteydestä, palautumisen keinoista ja mielentaidoista, joista olen voinut ammentaa sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti. Oma polkuni alkoi 2012 mindfulness-tunnetaitovalmentajakoulutuksesta ja jatkui 2013-2015 mindfulnessin Suomeen tuoneen Leena Pennasen 2-vuotisessa mindfulness-ohjaajakoulutuksessa. Matka kantaa ja jatkuu edelleen.
Maria on mindfulness-ohjaaja CFM® sekä työterveyspsykologi.

Maria ohjaa mindfullness-meditaatiokurssin syysloman jälkeen.