Miniretriitit jatkuvat keväällä 2021!

Viikkotuntien lisäksi on hyvä välillä pysähtyä rauhassa koko astangan 1. sarjan äärelle. Sarja ohjataan kokonaan ja sinulla on myös mahdollisuus keventää harjoitusta tai jättää osa asanoista tekemättä, jos ne tuntuvat haastavilta.

Jooga on muutakin kuin asanaharjoitusta ja tällä kurssilla käydään läpi toiminnan tietä joogan 8 portaan tiestä. Syksyllä 2020 käytiin läpi läpi asanaharjoituksen lisäksi yama eli sosiaaliset ohjeet (väkivallattomuus, totuudellisuus, varastomattomuus, pidättyväisyys, kohtuudellisuus), niaymaa eli henkilökohtaiset ohjeet (puhtaus, tyytyväisyys, itsekuri, pyhien tekstien ja itsensä opiskelu, antautuminen) ja pranayamaa (hengitysharjoitus).

Nämä kerrataan lyhyesti kevään miniretriiteissä ja jatketaan joogan 8 portaan tien tutkimista. Keväällä aiheina Pratyahara (aistien toiminnan lakkaaminen), Dharana (keskittyminen, Dhyana (meditaatio) ja Samadhi (valaistuminen). Mitä nämä ovat, miten ne vaikuttavat harjoitukseen ja elämäämme?

Miniretriitit täydentävät toinen toisiaan. Jokaisen kerran jälkeen valitset itsellesi kehittymisen kohteen, johon kiinnität huomiota seuraavaan miniretriittikertaan saakka. Saat myös hengitysharjoituksen, jota voit harjoittaa asanaharjoituksen lisäksi miniretriittien välillä.

Ohjelma miniretriiteillä on seuraava:

09.00 - 11.00 Ohjattu Astangan 1 sarja

11.00 - 11.30 Omakustanteinen lounas hiljaisuudessa

11.30 - 12.00 Jooganidra

12.00 - 13:00 Vaihtuva teema seuraavasti:

la 27.2.2021

Joogan 8 portaan tie: Prathyara (aistien toiminnan lakkauttaminen), Dharana (keskittyminen)

Vuorosierainhengitys, Prana ja Nadit (energiakanavat)

la 27.3.2021

Joogan 8. portaan tie: Dhyana (meditaatio)

Chakra-hengitys, Chakrat (kehon energiakeskukset)

la 24.4.2021

Joogan 8 portaan tie: Samadhi (valaistuminen

Astangajoogan 1. hengitysharjoitus


Miniretriitit ohjaa Anneli Kupari. Harjoitus alkaa ja päättyy astangajoogan alku- ja loppumantroihin. Ohjauksessa lasketaan sanskritin kielellä ja käytetään ohjauksessa asanoiden nimiä. Miniretriitit pidetään Kallion Leenan pilates salilla, osoitteessa Varastotie 11.

Miniretriittien hinta: kaikki kerrat yhteensä 105€, kertamaksu 45€.

Ilmoittautuminen sattvajooga.seinajoki@gmail.com

Palautetta syksyn miniretriiteistä. 'Opetus on laadukasta' 'Ihana, kun on riittävästi aikaa käydä asioita läpi'. 'Kiva, kun voi rauhassa keskustella asioista.' 'Harjoituksen jälkeisen pitkän rentoutuksen ja jooganidran jälkeen pääsee todelliseen rentouden tilaan!'.

Olet lämpimästi tervetullut!

Anneli