Astangajoogan alkeiskurssi 25.10 - 15.11.2022

Astangajooga on liikettä ja hengitystä yhdistävä fyysinen ja samalla myös meditatiivinen harjoitus. Asanaharjoitus eli liikkeet ovat välineitä tunnistaa kehon ja mielen tasapainon heikkouksia ja siten suunnata harjoitusta kohti tasapainoa. Harjoitus soveltuu lähes kaikille, sillä liikkeitä voi hyvin muokata jokaisen keholle sopiviksi. Liikkeet on tarkoitus tehdä lempeästi, jokaisen kehoa kuunnellen.

Astangajoogaharjoituksen ydin on ujjayi-hengitys eli ’kohiseva’ tulihengitys, joka mm. lämmittää kehoa ja auttaa keskittymään. Bandhat eli lihaslukot tukevat ja linjaavat asentoja ja tekevät asennoista turvallisia. Dristit eli katseen kohdistuspisteet mm. syventävät omalta osaltaan harjoitusta, rauhoittavat hermostoa, linjaavat asentoa. Alkeiskurssilla käydään ujjayi -hengitys, bandhat ja dristit läpi, mutta pääpaino astangajoogan alkeisharjoituksen läpikäynnissä.

Harjoitus vahvistaa ja puhdistaa kehon kudoksia ja herkistää aisteja. Kun kehosta saadaan poistettua jännityksiä, avaa se myös samalla mieltä.

MISSÄ JA MILLOIN

Kurssi pidetään Sattva Jooga Seinäjoen salilla osoitteessa Varastotie 11, 2 krs tiistaisin klo 17.15 - 18.30.

OHJAAJA JA JÄRJESTÄJÄ

Alkeiskurssin järjestää Sattva Jooga Seinäjoki. Ohjaajana kurssilla toimii Anneli Kupari. Anneli on Sattva Jooga Seinäjoen yrittäjä ja joogaohjaaja ja on pitkään tehnyt omaa astangaharjoitusta sekä käynyt astangajoogaopettajakoulutuksen (200 h).

HINNAT JA VIIKKOTUNNIT

Alkeiskurssin hinta on 52€ tai kertakäyntinä 15 € / tunti.

Kurssin jälkeen on mahdollista jatkaa Sattva Jooga Seinäjoen viikkotunneilla. Viikkotunnit ja tunneille osallistumisen hinnoittelu niille erillisen sivun kautta.

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT

Ilmoittaudu kurssille sähköpostitse sattvajooga.seinajoki@gmail.com. Lisätiedot sattvajooga.seinajoki@gmail.com tai Anneli 050-5370867 (wu). Yksittäisille tunneille voi viikkotunnin varata sovelluksen kautta.