Share |

Sattva Jooga Seinäjoki - kirjoituksia

Sinä riität

Share |

Lauantai 21.7.2018 klo 14:46 - Anneli Kupari


Olenkin kertonut, kuinka unelmoin ajatuksesta, että voisin tehdä hyvinvoinnin edistämiseksi työtä enemmän kuin, mitä nyt teen. Tämä on ollut unelmani jo muutaman vuoden ja unelmaani kohti astuin olemalla mukana perustamassa joogakoulua Seinäjoelle ja perustin samalla oman toiminimeni Tietoinen Olo. Olen nyt lomallani tehnyt nettisivuja ja perustanut somekanavia, joissa voisin ajatuksiani jakaa. Siitä lähti idea näihin blogikirjoituksiinkin.

Kun sitten loin ja työstin edellä mainittuja kanavia, koin riittämättömyyttä siitä, etten osaa enkä pysty tekemään niin hienoja elementtejä sivuilleni tai taidokkaasti kirjoitettuja esittelyjä. Päässäni alkoi soimaan ajatuksia kuten 'mitä sä oikein kuvittelet itsestäsi, miksi kukaan lukisi sun ajatuksia' tai 'mitä sulla on sellaista tarjottavaa, mitä jo ei tarjota'. Lueskelin muiden vastaavia sivuja ja kanavia ja vertailin omiani niihin. Omani oli tietenkin paljon huonompi ja siitä puuttui sitä ja tätä. Näitä riittämättömyyden tunteita tulee myös äitiydestä ja omasta ulkonäöstä. Ulkonäköteemat ja vähättely olivat muuten vallitsevia niillä naisilla, jotka tällä viikolla kuuntelemassani podcastissa (From the Heart: Conversations with Yoga Girl) kertoivat omasta 'inner kritic:istään'. Kyllä me naiset osaammekin olla armottomia itsellemme! 

Podcastissä pyydettiin naisia myös kertomaan, mitä 'inner best friend' sanoo tilanteessa, jossa sisäinen kriitikko vain soimaa. Tämä herätti itseni pohtimaan myös sitä, että meidän tulisi ystävystyä itsemme kanssa. Antaa sisäisen parhaan ystävän puhua meille kuten me puhumme ystävillemme. Tuskin minäkään ketään ystävääni kannustaisin sanoilla, mitä sä oikein kuvittelet itsestäsi. Olemme valtavan armottomia itsellemme ja ajattelisin, että kun tunnistamme kohdan, jossa itseämme soimaamme, olemme tulleet tietoiseksi tästä tavasta. Joka kerta, kun tunnistamme soimaavan kohdan, voimme parantaa omaa suhtautumistamme itseemme. Antaa sisäisen parhaan ystävän puhua ja kannustaa meitä. 

Armottomuus itseä kohtaan näkyy myös siinä, että asettaa tavoitteen ja suorituksen liian korkealle, tavoittelee täydellisyyttä. Siitä nämä omatkin ajatukset kumpuavat. Vähempikin riittäisi tai kuten joku viisas sanoi 'kasilla ulos'. 

Joogaharjoituksessakin voi jokaisella sisäänhengityksellä hengittää sisään energiaa ja ajatella, että olen tässä, riitän juuri sellaisena kuin olen. Uloshengityksellä voi päästää irti ikävistä ja soimaavista ajatuksista. Yritän ajatella, että jollei unelmani toteudu, olen ainakin kokeillut saavuttaa unelmaani. Teen sen, minkä pystyn ja osaan.

Sinä riität on muuten Mikko Harjun kappale ja hyvä sellainen. 

Riität siis sellaisena kuin olet,

Anneli

oma_kuva_blogi_1.jpg

Avainsanat: tietoinenolo, hyvinvointi, itsensäjohtaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini