Share |

Sattva Jooga Seinäjoki - kirjoituksia

Liikaa kaikkea

Share |

Lauantai 23.1.2021 - Anneli Kupari


Vuoden alku! Ihana hetki, kun yhtä-äkkiä huomaakin ohittaneensa joulun. Pitkä syksy on takana ja kesä on jo hiukan lähempänä.
Huomaan jälleen haalineeni liikaa kaikkea. Huomaan itsessäni hermostuneisuutta ja jännittyneisyyttä. Sellainen levoton olo kehossa, sydän hakkaa nopeammin. On tärkeä huomata tuo olotila, jotta voi korjata tilannetta. Jollei levotonta oloaan tai stressiään huomaa, ei sille myöskään voi mitään tehdä. Uskon, että jooga on auttanut itseä huomaamaan levottomuuden kehossa ja mielessä herkemmin.
Astangaperinteen mukaan teen harjoituksen joka aamu kuutena päivänä viikossa poislukien lauantain. Siihen on jo niin tottunut, että sitä jo kaipaa aamuisin. On toki monia aamuja, kun tekisi mieli tehdä ihan jotain muuta ja työtkin painaa jo päälle. Joka aamu vain huomaa, että jälleen kannatti harjoitus tehdä. Se rauha kehossa harjoituksen jälkeen! Jooga on herkistänyt huomaamaan, jos päivän toimet suistaa rauhan kehosta jälleen levottomuuteen ja siihen, ettei rauhaa vain ole enää kehossa. 
Joulun jälkeen olen huomannut, että olen sopinut liikaa kaikkea. Töissä on omat vastuut ja kiireet ja kovasti haluaisin tehdä enemmän joogaohjaustakin. Levottomuutta tutkiessani päätin, että en vain voi ohjata neljänä päivänä viikossa. Tiistai tunnit olen nyt perunut. Ohjaan oman Sattva Jooga Seinäjoen kautta maanantaisin ja torstaisin. Keskiviikkoisin ohjaan helmikuun loppuun saakka Hot Jooga Seinäjoella. 
Perjantaina töissä peruuntui muutama kokous ja huomasin, että olipa ihana keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan ja oikeasti valmistella asioita. Jokainen meistä tarvitsee myös ihan sellaista löysää aikaa elämäänsä - sekä töissä että vapaa-ajalla. Aikaa vain olla ilman aikatauluja. 

Onko sinulla riittävästi vapaata, löysää aikaa? Miten saisit sitä enemmän itsellesi?

Iloa ja valoa toivottaen,
Anneli 
oma_kuva_blogi_1.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini