Share |

Sattva Jooga Seinäjoki - kirjoituksia

Takaisin säännöllisen joogaharjoituksen pariin

Share |

Tiistai 27.7.2021 - Anneli Kupari


Joogaharjoituksen hyödyt on saavutettavissa ainoastaan säännöllisen harjoittelun kautta. Keräsin muutamia omia vinkkejä joogaharjoituksen säännöllisyyden lisäämiseksi ja omaharjoittelun tukemiseksi.

Vähän on kaunista

On tärkeä aloittaa pienin askelein. Jos et ole koskaan harjoittanut joogaa, aloita kevyemmillä ja lempeimmillä tunneilla. Kun voima ja joustavuus lisääntyy, voit siirtyä haastavampiin ja pidempiin joogiin. Jos taas harjoittelusta on taukoa, esim. vaikka kesän ajan, aloita kevyesti eikä niin, että pakotat itsesi samoihin asanoihin kuin ennen taukoa. Kuuntele kehoasi ja tee harjoitusta sen mukaisesti. Jos taas tavoittelet kotona tehtävää omaharjoittelua, aloita pienesti. Ei ole tarpeen yrittää etsiä tunnin aikaa päivittäin vaan 15 minuuttia riittää. Tee esim. aurinkotervehdyksiä ja ota pieni loppurentoutus harjoituksen päälle. Se riittää ja jos saat siitä säännöllisen ja rutiiniksi itsellesi, voit pidentää harjoitusta asteittain. 

image02.jpeg

Motivaation kautta

Miksi joogaisit? Jos joogaharjoitus kutsuu, muttet kuitenkaan löydä motivaatiota harjoitteluun, voi olla hyvä pohtia omaa olotilaa. Voinko hyvin? Mitä kaipaan ollakseni tyytyväisempi? Kukaan ei aloita joogaharjoitusta voidakseen huonosti vaan nimenomaan etsii parempaa oloa itselleen. Voi olla hyödyllistä etsiä tietoa joogan hyödyistä. Motivaatio voi löytyä sieltä. 


Googlen haulla löytyi mm. seuraavat joogan hyödyt: Vähentää stressihormoni kortisolin määrää, säännöllinen joogaharjoittelu tasapainottaa veren serotoniinitasoa, parantaa keskittymiskykyä, laskee veren sokeriarvoja ja haitallista LDL-kolesterolia, vahvistaa luita ja auttaa ehkäisemään osteoporoosia. Näiden lisäksi lisää liikkuvuutta ja voimaa, vähentää selkäkipuja.

image1.jpeg


Luovuutta kohti

Luova ajattelu ja tekeminen edellyttää väljää aikaa ilman kalenterivarauksia. Pysähtyminen tähän hetkeen ja olemalla tietoinen vain tästä hetkestä auttaa suuntaamaan tekemistä oikeaan suuntaan. Kaoottisessa tilanteessa toimit väistämättä siten, että reagoit siihen, mikä eniten on ajankohtainen asia. Jos kuitenkin otat hetken aikaa, esim. viiden minuutin syvähengittelyn, rauhoitat itseäsi ja sitä kautta näet meneillään olevat asiat uudessa valossa ja pystyt jälleen keskittymään ja suuntaamaan siihen, mikä on tärkeintä eikä siihen, mikä vaatii eniten huomiota.


Käytännön vinkit omaharjoitteluun

Päätä etukäteen, milloin teet joogaharjoituksen. Varaa salilta viikkotunnit jo hyvissä ajoin ja merkkaa ne kalenteriin. Pidä suunnitelmasta kiinni ja ilmoita jo perheelle tai läheisillesi, että sinulla on tiettynä päivänä jooga.

Jos olet suunnitellut tekeväsi omaharjoituksen kotona aamulla, levitä matto jo valmiiksi ja laita joogavaatteet esille. Laita kello herättämään vähän aikaisemmin, sytytä kynttilä ja joogahetkesi voi alkaa. Ja muista, ettei sen tarvitse kestää kuin 15 minuuttia!


Tervetuloa Sattva Jooga Seinäjoen viikkotunneille 16.8 alkaen!
Iloa ja valoa viikkoosi!
Anneli 
oma_kuva_blogi_1.jpg

Avainsanat: jooga, astanga


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini