Share |

Sattva Jooga Seinäjoki - kirjoituksia

Meditaatio päivittäisen pysähtymisen hetkeksi

Share |

Maanantai 27.9.2021 - Sari Junno


Sattva Jooga Seinäjoella käynnistyy lokakuun alussa Meditaatio ja äänimaljat tunti viikkotuntina. Tunnin ohjaa Sari Junno. Sari kertoo tässä blogikirjoituksessa meditaation hyödyistä ja miten äänimaljat voivat hoitaa meitä.

Avainsanat: meditaatio


Kommentit

29.9.2021 18:07  Meditoija

Meditaatio liitetään usein joogaan ja budhalaisuuteen, mutta siihen perustuen on tieteellisesti kehitetty myös Mindfulness Based Stress Reduction -menetelmä (MBSR) Jon Kabat-Zinnin toimesta Massachusettsin yliopistossa jo 1970-luvulla. Massachusettsin yliopistollisen sairaalan stressinhallintaklinikalla menetelmää on käytetty mm. stressin ja kiputilojen hoidossa lääketieteellisen hoidon ohella.

Tästä ns. mindfulnessista käytetään usein myös termejä tietoisuustaidot, hyväksyvä tietoinen läsnäolo tai oivallusmeditaatio, On tutkitusti todistettu, että aktiivinen Mindfulness-harjoittelu vaikuttaa ihmisen aivokapasiteettiin.

Meditointi parantaa ongelmaratkaisukykyä ja tunteiden säätelyä sekä vähentää stressiä ja ahdistusta. Positiivisia tuloksia on havaittu myös menetelmän soveltamisesta aivovamma- ja aivohalvauspotilaiden sekä Parkinson- ja kipupotilaiden kanssa.

29.9.2021 19:45  Anneli Kupari Sattva Jooga Seinäjoki

Kiitos täydennyksestä! Itsekin aloittanut mindfullness harjoituksilla ja siirtynyt sitten meditointiharjoituksiin. On tapa sitten meditointi, mindfullness, jooga, tietoisuustaidot, kaikissa tarkoitus pysähtyä hetkeen, kääntyä sisäänpäin. Ja todella, hyödyt ovat kiistattomat! Tervetuloa meditointiviikkotunnille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini