Share |

Sattva Jooga Seinäjoki - kirjoituksia

Tervetuloa sointumatkalle, äänimaljojen värähtelyyn

Share |

Keskiviikko 20.10.2021 - Taina Koo


Tällä tunnilla saat köllötellä pesässäsi ja uppoutua taianomaisten äänien maalaamiin maailmoihin. Matkan aikana saatat kokea moniulotteisesti erilaisia tuntemuksia koko olemuksessasi.


Sointumatkalla soitan useita äänimaljoja, joiden eri tasoiset, pehmeästi kumahtelevat ja kiehtovat soinnut luovat värähtelevän äänimaiseman. Nämä soinnut ovat yläsävelrikkaita ääniä ja niistä syntyy hyvin laaja äänien kirjo. Tämä moniulotteinen äänimaisema kutsuu kuulijan laskeutumaan omaan olemiseen sekä mahdollisesti tuudittautumaan hiljalleen kohti meditatiivista, syvää läsnäolon tilaa.


Kehomme nesteet vastaanottavat sointujen värähtelyn - alkaa värähtelyn kommunikaatio nesteissä ja tämän (sekä muita tuntemuksia) sinä saatat kehollisesti tuntea, aistia ja kokea sointumatkan tai äänimaljahoidon aikana. Kehosi materiasta suurin osa on erilaisia nesteitä, plasmaa - nesteitä on myös soluissasi ja solujen väleissä. Kaikkein suurin osa sinusta ja minusta on kuitenkin tilaa eli energiaa eli värähtelyä. Jotkut kertovat, että äänimaljojen vaikutus saa sinut ja solusi värähtelemään, mutta se ei suinkaan ole totta, sillä sinä ja solusi värähtelevät jo - koko ajan! Sinä olet värähtelyä. Värähtely on myös ensimmäinen somaattinen liikemallimme. Värähtelysi tasot kuitenkin voivat muuttua ja luoda uutta.

 
Miksi soivien äänimaljojen aistiminen voi tuoda levollisuutta?
 

Sointujen värähtely ja pehmeä ääni hellii kiertäjä- eli vagushermoa. Vagushermo on parasympaattisen hermostomme päähermo, joka kietoo kudelmaansa sisustaamme todella laajasti.  Vagushermo niin sanotusti yhdistää aivot suolistoon ja suoliston aivoihin, se onkin tärkeä kehon kommunikointikanava. On mahdollista tulla tietoiseksi kiertäjähermosta sointumatkan aikana - tällöin saatat aistia esimerkiksi kaulan, leuan tai rinnan erilaisia tuntemuksia, vatsan pientä kurinaa tai lämpimän tunteen suolistossa.


Sointumatkan jälkeen olo monesti tuntuu levänneeltä ja uni on sen jälkeen erityisen ravitsevaa ja syvää, unimaailmakin saattaa näyttäytyä rikkaana. Monesti erilaiset kivut ja jännitykset lieventyvät tai katoavatkin, sointumatkoilla käykin säännöllisesti esimerkiksi nivelkipuihin ja jännitystiloihin apua saavia henkilöitä. Äänimaljojen resonaatio luo myötäresonaation lihaksien, luiden ja sisäelinten ominaistaajuuksien kanssa. Resonaation vaikutus voi kulkeutua syvälle kehon sopukoihin - harmonisoiden, hoivaten ja elävöittäen.


Värähtelevien sointujen luomat meditatiiviset kokemukset vaikuttavat meihin kokonaisvaltaisesti.


taina_aanimaljojen_kanssa_4.jpeg


Äänimaljojen vaikutus tavoittaa myös aivoaallot - ne hidastuvat!


Ihmisolennoilta löytyy viisi perus aivoaaltojen taajuutta, ne ovat seuraavanlaisia:


Gamma-taajuus
 -- (hyper)aktiivisuus, nopea liike, aivot ovat vastaanottavaiset kuulemalleen, "voin tehdä mitä vain!"
Beta-taajuus -- ns. arkitaajuus, ajattelu, analysointi, keskittyminen, hereillä oleminen
Alfa-taajuus -- tästä alkaa aivoaaltojen hidastuminen, rauhoittuminen, maadoittuminen, mielen kirkkaus, "en mieti mitään", hetki juuri ennen nukahtamista
Theta-taajuus -- ajatteleva mieli siirtyy sivuun, meditaatio, uni, syvempi tietoisuus, rauha, lisääntynyt luovuus
Delta-taajuus -- syvä hiljentyminen, syvä meditaatio, syvä uni, transsi

Aivoaaltojen hidastuminen on tärkeää kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, sillä kehon luonnollinen kyky hoitaa ja korjata itseään alkaa toimia alfa- ja theta-taajuudella. Aivoaaltojen hidastuessa theta-taajuudelle mahdollistuu jopa ajattelutapojen uudelleen ohjelmointi. Sointumatkan aikana on hyvin mahdollista laskeutua alfa- ja theta-taajuudelle, käväisyjä deltankin puolella saattaa syntyä.

Rauhoittumisen myötä kehon lämpötila saattaa hiukan laskea, joten otathan lämmintä vaatetta sointumatkalle saapuessasi. Villasukat on tosi hyvä idea ja extra viltti/peitto myös. Soinnut vastaanotetaan lattialla makoillen, joten myös pieni tyyny pään alle on hyvä lisä.

On huomattava, että jokaisen ihmisen kokemus on ainutlaatuinen ja jokainen moniulotteisesti tiedostaa äänen sekä värähtelyn yksilöllisesti. Täten myös reaktiot vaihtelevat.
 Harkitse osallistumista sointumatkalle näissä tapauksissa: äänien aiheuttama migreeni ja epilepsia, sinulla on sydämentahdistin, psykoosialttius tai akuutti mielenterveyden häiriö, syvä trauma, olet raskaana tai erityisen herkkä äänille/tuntemuksille. Sairaana et voi osallistua tähän tapahtumaan.
 

Olen koulutettu äänimaljahoitaja ja sinä olet sydämellisesti tervetullut Sointumatkalle kanssani!


Taina


aanimaljat_taina.jpeg

Avainsanat: äänimaljat sointumatkat


Kommentit

21.10.2021 15.27  Mia

Olen ollut Tainan sointumatkalla usean kerran. Suosittelen kyllä, osaa hommansa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini