Share |

Sattva Jooga Seinäjoki - kirjoituksia

Takaisin säännöllisen joogaharjoituksen pariin

Tiistai 27.7.2021 - Anneli Kupari

Joogaharjoituksen hyödyt on saavutettavissa ainoastaan säännöllisen harjoittelun kautta. Keräsin muutamia omia vinkkejä joogaharjoituksen säännöllisyyden lisäämiseksi ja omaharjoittelun tukemiseksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jooga, astanga

Miksi joogaan! Astangajoogit kertovat

Torstai 15.7.2021 - Anneli Kupari

Pohditko, mitä hyötyä on joogasta? Miksi alkaisit joogaamaan, mikä siinä on erilaista kuin jossain muussa lajissa. 

Joogaa ei harjoiteta kuunnellen samalla äänikirjaa tai musiikkia. Sitä ei harjoiteta televisiota samalla katsellen. Tärkeintä on keskittyminen kehoon ja mieleen. Tietoinen läsnäolo tästä hetkestä ilman häiriötekijöitä. Mieleemme tulvii kymmeniä tuhansia ajatuksia päivässä. Joogan avulla voit yrittää katkaista ajatustulvaa vain keskittymällä hengitykseen. Hiljentyminen ja  pysähtyminen joogan asanaharjoitukseen auttaa vähentämään monikanavaisen yhteiskuntamme tuottamaa häiriötä. On oikeus olla vaan ja keskittyä itseen. Se auttaa myös jaksamaan! 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: astanga jooga

Muistatko ensimmäisen joogatuntisi?

Maanantai 14.6.2021 - Anneli Kupari

Jooga on matka ja olemme kaikki sen opiskelijoita. Oletko vasta-alkaja tai jo pidempään joogaa harjoittanut, jokainen meistä on kerran ollut ensimmäisellä joogatunnilla. Muistelen tässä omaa ensimmäistä joogatuntiani. Toivottavasti tämä on inspiraatioksi kaikille. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jooga, astanga,

Astangajooga - voimaa, notkeutta, mielenhallintaa

Lauantai 12.1.2019 - Anneli Kupari

Olen harjoittanut nyt viitisen vuotta säännöllisesti astangajoogaa. Olen huomannut paljon muutoksia itsessäni. Voima on kasvanut, ryhti muuttunut, mieli tyyntynyt. Pelkkää hyvää sanottavaa harjoittelusta siis! Teen edelleen 1. sarjaa, jossa riittää vielä paljon opiskeltavaa. Monelle ensimmäinen sarja riittää koko elämäksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Astanga tietoinen olo

Astangajoogaopettajakoulutuksessa

Maanantai 10.12.2018 - Anneli Kupari

Aloitin Anne Nuotion astangajoogaopettajakoulutuksen ja kirjoitin koulutuksen aloitusviikonlopun tunnelmista. Astanga on kyllä niin ihana laji, että suosittelen sitä kaikille. Anne on ohjaajana lempeä eikä väkisin väännä asanoihin. Ihanaa oli keskittyminen harjoituksen ja kätyönnän esimerkkien avulla siihen, kuinka tärkeää on hengityksen ja pranan, elämänvirran eteneminen ja liikkuminen koko kehossa. Myös haastavissa asanoissa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Astanga

Astangajoogan alkumantra

Lauantai 10.11.2018 - Anneli Kupari

Astangatuntilaisilta tuli toive, että otettaisiin harjoitukseen mukaan alkumantra. Astangaharjoituksessa matrjoja käytetään alussa ja lopussa, mutta itse en niitä ole paljon harjoittanut. Olen tehnyt paljon harjoitusta yksin kotona, muiden nukkuessa aamulla, enkä ole viitsinyt heitä herättää matroilla. Nyt kuitenkin lupasin tuntilaisilleni, että otetaan alkumantra käyttöön. Mikä se astangassa ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Lue lisää kirjoituksesta. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: alkumantra, tietoinenolo, astanga

Joogasutrat - joogan ulkoinen tie

Sunnuntai 28.10.2018 - Anneli Kupari

Sain joogaopettajaopinnoissani tehtäväksi kirjoittaa Patanjalin 8 portaan tiestä. Samoin Anne Nuotio kertoi kurssillaan tästä. Hän on myös kirjoittanut tästä kirjan (Niyamat ojennukseen - Opas henkiseen asanaharjoitteluun), jonka luin lomallani. Kirjassa tuodaan sutrat osaksi joka päiväistä harjoittelua, mikä itselle avasi loistavasti tätä joogan henkistä puolta, jota harvemmin tuodaan esille joogatunneilla. Keskittyminen tekemiseen ja kehon kuunteluun on ollut viime viikkojen ajan pääpaino omassa harjoituksessa. Kehosta löytyy viisaus. Kun sitä kuuntelee, sieltä löytyy  vastaus.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jooga, astanga, tietoinenolo,

Hengityksen voima

Lauantai 18.8.2018 - Anneli Kupari

Tässä kirjoituksessa oli tarkoitus jatkaa kiireen pohtimista ja keinoja kiireen tunteen vähentämiseksi. Jatkan siitä aiheesta myöhemmin, mutta tässä kirjoituksessa puhun hengityksestä. Miten sitä voi eri tavalla hyödyntää sekä arjess että joogassa. Tervetuloa lukemaan!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hengitys tietoinenolo jooga astanga