Share |

Sattva Jooga Seinäjoki - kirjoituksia

Miten kävi hyvinvointilupaukselle?

Maanantai 31.12.2018 - Anneli Kupari

Muistanette ehkä, että tein hyvinvointilupauksen alkusyksystä. Liittyi kiireeseen ja sen tunteen vähentämiseen. Nyt on tilinteon hetki, miten olen siinä onnistunut?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinvointi, lupaus

Hyvän olon asioita lisää

Torstai 18.10.2018 - Anneli Kupari

Tässä kirjoituksessa pysähdyin lomallani pohtimaan asioita, jotka tuovat hyvää oloa ja asioita, jotka puolestaan ovat asioita, jotka vain tuovat negatiivista energiaa. Sitä pohtii, miksi vapaa-ajallaan turhaan rasittaa itseään turhaan asioilla, jotka vievät energiaa ja tuovat vain pahaa oloa. Tämä elämä on muutenkin välillä täynnä hankalia asioita ja on hyvä vapaa-ajallaan tehdä asioita, joista tulee hyvä mieli ja kerätä energiaa jaksaakseen. Välillä on hyvä pysähtyä ja pohtia, mikä itselle on tärkeä. Tämä syysloma oli itselle pysähtymisen paikka.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinvointi, syysloma, tietoinenolo

Vuorovaikutus

Sunnuntai 23.9.2018 - Anneli Kupari

Tällä viikolla pohdin vuorovaikutusta. Olin Vilnassa työmatkalla ja jälleen havaitsin sen, että me kansalaisuudet olemme erilaisia sekä me ihmiset toimimme eri tavalla vuorovaikutustilanteissa. Vaikka olen kohtuullisen sosiaalinen, olen kuitenkin aluksi tarkkailija ensin vuorovaikutustilanteissa. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, on vain pakko heti alusta lähtien olla sosiaalinen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vuorovaikutus hyvinvointi tietoinenolo

Ennaltaehkäisy

Sunnuntai 9.9.2018 - Anneli Kupari

Aloitin Seamkissa hyvinvointijohtamisen korkeakouludiplomin suorittamisen. Ensimmäiset lähipäivät olivat ja vaikuttaa mielenkiintoiselta kokonaisuudelta. Ensimmäisenä ennakkotehtävänä oli kirjoittaa siitä, miten hyvinvointi näkyy organisaation, kunnan tai alueen strategia-asiakirjoissa. Valitsin tarkasteluun Etelä-Pohjanmaan maakuntaohjelman vuosille 2018-2021. Hyvinvoinnille on oma toimintalinjansa ja siellä painotetaan ennaltaehkäisevää työtä. Toivotaan, että se näkyy myös käytännössä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinvointi, etelä-pohjanmaa,

Yhteisöllisyys

Lauantai 25.8.2018 - Anneli Kupari

Edellisellä viikolla olin erilaisissa yhteisöllisissä tapahtumissa ja ne inspiroivat kirjoittamaan yhteisöllisyydestä. Termi on usein organisaatioidenkin strategioissa mainittu asia, mutta onko aidosti pohdittu, mitä se tarkoittaa. Mikä lisää yhteisöllisyyttä, mikä vähentää sitä? Pohdin myös sitä, miten yhteisöllisyyden kokemus toteutuu etätyössä.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: yhteisöllisyys, hyvinvointi, tietoinenolo

Hyvää tekevä lupaus

Sunnuntai 12.8.2018 klo 10:35 - Anneli Kupari

Aloitin työt ja kirjoitin työn aloittamisesta ja vinkeistä siihen, miten helpottaa työn aloittamista. Tein myös hyvinvointilupauksen tälle syksylle ja pohdin kiirettä. Mistä kiire syntyy ja miten sitä tunnetta voisi helpottaa?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiire hyvinvointi tietoinenolo

Sinä riität

Lauantai 21.7.2018 klo 14:46 - Anneli Kupari

Tämä kirjoitus syntyi omasta tuskasta, jossa vähättelen itseäni, soimaan itseäni, vertaan itseäni muihin ja muutoinkin puhun itselleni inhottavasti. Kuvittelin, että ainoastaan minä olen itselleni ankara, mutta kuuntelin tällä viikolla podcastiä, jossa naiset kertoivat 'inner kritic':stä ja siitä, miten se näyttäytyy heille. Mieletöntä, kuinka voimmekin olla inhottavia itsellemme!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietoinenolo, hyvinvointi, itsensäjohtaminen

Kohti unelmaa

Lauantai 14.7.2018 - Anneli Kupari

Se on totta nyt. Olen aloittanut kirjaamaan ajatuksiani blogiin. Tässä ensimmäinen kirjoitukseni kerron hiukan itsestäni, taukojen merkityksestä, omasta polustani rintasyöpään sairastumisen jälkeen. Aina sanotaan, että kaikista elämän vastoinkäymisistä on löydettävissä jotain hyvää. Ehkäpä sairauteni sitten pysäytti ja käynnisti pohdinnan siitä, voisiko asioita tehdä toisin. Mikä tekee itselle hyvää, mikä taas ei. 

Tervetuloa lukemaan ajatuksiani, jossa kirjoitan oman kehittymisen tarinaa itsensäjohtamisen näkökulmasta. Toimin virkatyössäni esimiehenä ja välillä tulen kirjaamaan ajatuksia myös siitä näkökulmasta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinvointi, tietoinenolo, terveys