Share |

Sattva Jooga Seinäjoki - kirjoituksia

Joogaa raskausaikana

Torstai 7.7.2022 - Anneli Kupari, Sanni

Moni kysyy, voiko raskaana ollessa joogata? Asiaa kysyttäessä eri lähteet antavat varsin vastakkaisiakin vastauksia tähän kysymykseen.

Lue lisää Sattva Jooga Seinäjoen yrittäjän ja ohjaajan Anneli Kuparin mietteitä asiasta sekä Sattvan tunneilla myös raskaana käyneen Sannin mietteitä. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jooga raskaus

Mitä se jooga on? Miten se eroaa venyttelystä?

Lauantai 9.10.2021 - Anneli Kupari

Olen saanut ohjata astangajoogan alkeiskurssia ja siellä esitettiin kysymys siitä, mitä se jooga oikeastaan on? Joogaopettajana sitä välillä elää sellaisessa joogakuplassa, että unohtaa aloittaa ihan alusta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jooga

Takaisin säännöllisen joogaharjoituksen pariin

Tiistai 27.7.2021 - Anneli Kupari

Joogaharjoituksen hyödyt on saavutettavissa ainoastaan säännöllisen harjoittelun kautta. Keräsin muutamia omia vinkkejä joogaharjoituksen säännöllisyyden lisäämiseksi ja omaharjoittelun tukemiseksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jooga, astanga

Miksi joogaan! Astangajoogit kertovat

Torstai 15.7.2021 - Anneli Kupari

Pohditko, mitä hyötyä on joogasta? Miksi alkaisit joogaamaan, mikä siinä on erilaista kuin jossain muussa lajissa. 

Joogaa ei harjoiteta kuunnellen samalla äänikirjaa tai musiikkia. Sitä ei harjoiteta televisiota samalla katsellen. Tärkeintä on keskittyminen kehoon ja mieleen. Tietoinen läsnäolo tästä hetkestä ilman häiriötekijöitä. Mieleemme tulvii kymmeniä tuhansia ajatuksia päivässä. Joogan avulla voit yrittää katkaista ajatustulvaa vain keskittymällä hengitykseen. Hiljentyminen ja  pysähtyminen joogan asanaharjoitukseen auttaa vähentämään monikanavaisen yhteiskuntamme tuottamaa häiriötä. On oikeus olla vaan ja keskittyä itseen. Se auttaa myös jaksamaan! 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: astanga jooga

Muistatko ensimmäisen joogatuntisi?

Maanantai 14.6.2021 - Anneli Kupari

Jooga on matka ja olemme kaikki sen opiskelijoita. Oletko vasta-alkaja tai jo pidempään joogaa harjoittanut, jokainen meistä on kerran ollut ensimmäisellä joogatunnilla. Muistelen tässä omaa ensimmäistä joogatuntiani. Toivottavasti tämä on inspiraatioksi kaikille. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jooga, astanga,

Levon merkitys jaksamiselle

Sunnuntai 14.3.2021 - Anneli Kupari

Olen viime aikoina paljon pohtinut levon merkitystä. Lepoa, hiljentymistä, tietoisuuden tuontia tähän hetkeen. Viime syksystä lähtien itsellä on ollut kaikenlaista pientä kremppaa kehossa. Ensin jalkaterään tuli ns. luupiikki, joka esti juoksuharrastuksen. Luisteluhiihdosta innostuneena polveni turposi ja vaihdettuani perinteiseen, kylkeni on kipeytynyt. Kylki on nyt kaikkein akuuteimpana ja sitä olen viikonlopun yrittänyt lepuuttaa ja siihen tarjoutui hyvä mahdollisuus restoratiivisen joogan ohjaajakoulutuksessa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lepo, restoraatinen jooga

Joogasutrat - joogan ulkoinen tie

Sunnuntai 28.10.2018 - Anneli Kupari

Sain joogaopettajaopinnoissani tehtäväksi kirjoittaa Patanjalin 8 portaan tiestä. Samoin Anne Nuotio kertoi kurssillaan tästä. Hän on myös kirjoittanut tästä kirjan (Niyamat ojennukseen - Opas henkiseen asanaharjoitteluun), jonka luin lomallani. Kirjassa tuodaan sutrat osaksi joka päiväistä harjoittelua, mikä itselle avasi loistavasti tätä joogan henkistä puolta, jota harvemmin tuodaan esille joogatunneilla. Keskittyminen tekemiseen ja kehon kuunteluun on ollut viime viikkojen ajan pääpaino omassa harjoituksessa. Kehosta löytyy viisaus. Kun sitä kuuntelee, sieltä löytyy  vastaus.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jooga, astanga, tietoinenolo,

Yin jooga

Lauantai 29.9.2018 - Anneli Kupari

Tällä viikolla kuuntelin podcastia, jossa puhuttiin Yin joogasta ja tuleeko sitä tehdä ennen vai jälkeen fyysisen harjoituksen? Kuten olen kuvitellutkin, Yin tehdään kylmillä lihaksilla ja liikunnallisempi harjoitus sen päälle mielummin. Parasta tietenkin olisi, että voisi hetken vain olla joogan jälkeen. Vaikutukset ovat parhaimmat siten.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yin jooga tietoinenolo

Hengityksen voima

Lauantai 18.8.2018 - Anneli Kupari

Tässä kirjoituksessa oli tarkoitus jatkaa kiireen pohtimista ja keinoja kiireen tunteen vähentämiseksi. Jatkan siitä aiheesta myöhemmin, mutta tässä kirjoituksessa puhun hengityksestä. Miten sitä voi eri tavalla hyödyntää sekä arjess että joogassa. Tervetuloa lukemaan!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hengitys tietoinenolo jooga astanga