Share |

Sattva Jooga Seinäjoki - kirjoituksia

Tasapaino

Sunnuntai 2.9.2018 - Anneli Kupari

Tässä kirjoituksessa pohdin tasapainoa. Aktiivisuutta ja rauhoittumista tasapainossa niin voi paremmin. Perinteisen kiinalaisen filosofian mukaan tarvitsemme sekä Yin- että Yang - energiaa voidaksemma hyvin. Yin-voima on pehmeää, passiivista ja introverttiä, kun Yang - voima on edustaa energisyyttä, voimaa ja eksoverttiutta. Kirjoituksessa keinoja tunnistaa jommankumman energian puute ja toisaalta keinoja lisätä puuttuvaa energiaa. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tasapaino, yinjayang, tietoineolo

Yhteisöllisyys

Lauantai 25.8.2018 - Anneli Kupari

Edellisellä viikolla olin erilaisissa yhteisöllisissä tapahtumissa ja ne inspiroivat kirjoittamaan yhteisöllisyydestä. Termi on usein organisaatioidenkin strategioissa mainittu asia, mutta onko aidosti pohdittu, mitä se tarkoittaa. Mikä lisää yhteisöllisyyttä, mikä vähentää sitä? Pohdin myös sitä, miten yhteisöllisyyden kokemus toteutuu etätyössä.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: yhteisöllisyys, hyvinvointi, tietoinenolo

Hengityksen voima

Lauantai 18.8.2018 - Anneli Kupari

Tässä kirjoituksessa oli tarkoitus jatkaa kiireen pohtimista ja keinoja kiireen tunteen vähentämiseksi. Jatkan siitä aiheesta myöhemmin, mutta tässä kirjoituksessa puhun hengityksestä. Miten sitä voi eri tavalla hyödyntää sekä arjess että joogassa. Tervetuloa lukemaan!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hengitys tietoinenolo jooga astanga

Hyvää tekevä lupaus

Sunnuntai 12.8.2018 klo 10:35 - Anneli Kupari

Aloitin työt ja kirjoitin työn aloittamisesta ja vinkeistä siihen, miten helpottaa työn aloittamista. Tein myös hyvinvointilupauksen tälle syksylle ja pohdin kiirettä. Mistä kiire syntyy ja miten sitä tunnetta voisi helpottaa?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiire hyvinvointi tietoinenolo

Kiitollisuus

Sunnuntai 5.8.2018 - Anneli Kupari

Tässä kirjoituksessa pohdin kiitollisuutta ja ylipäätään positiivisen asenteen vaikutusta terveyteen ja hyvinvointiin. Olen tehnyt kiitollisuusharjoituksia, mutta itselle paras tapa on vain pysähtyä jonkun arjen pienen asian eteen ja vain tuntea siitä kiitollisuutta. Itselle oma perhe tuo sitä valtavasti, kun vain malttaa ja muistaa pysähtyä ja tuntea kiitollisuutta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiitollisuus, itsemyötätunto, positiivisuus

Myötätuntoa elämään

Lauantai 28.7.2018 - Anneli Kupari

Tässä kirjoituksessa pohdin vielä armottomuutta itseä kohtaan ja miten armottomuutta voisi myötätunnolla itseään kohtaan helpottaa. Olen tehnyt itsemyötätuntoharjoitteita ja toisaalta joogan ja mindfullnesin avulla oppinut tiedostamaan omia ajatuksia ja tunteita. Se, että tiedostaa esim. armottomuuden itseään kohtaan, on jo askel hyvään suuntaan. Kun tiedostaa, asialle voi myös tehdä jotain.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvintointi, itsemyötätunto, tietoinenolo

Sinä riität

Lauantai 21.7.2018 klo 14:46 - Anneli Kupari

Tämä kirjoitus syntyi omasta tuskasta, jossa vähättelen itseäni, soimaan itseäni, vertaan itseäni muihin ja muutoinkin puhun itselleni inhottavasti. Kuvittelin, että ainoastaan minä olen itselleni ankara, mutta kuuntelin tällä viikolla podcastiä, jossa naiset kertoivat 'inner kritic':stä ja siitä, miten se näyttäytyy heille. Mieletöntä, kuinka voimmekin olla inhottavia itsellemme!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietoinenolo, hyvinvointi, itsensäjohtaminen

Kohti unelmaa

Lauantai 14.7.2018 - Anneli Kupari

Se on totta nyt. Olen aloittanut kirjaamaan ajatuksiani blogiin. Tässä ensimmäinen kirjoitukseni kerron hiukan itsestäni, taukojen merkityksestä, omasta polustani rintasyöpään sairastumisen jälkeen. Aina sanotaan, että kaikista elämän vastoinkäymisistä on löydettävissä jotain hyvää. Ehkäpä sairauteni sitten pysäytti ja käynnisti pohdinnan siitä, voisiko asioita tehdä toisin. Mikä tekee itselle hyvää, mikä taas ei. 

Tervetuloa lukemaan ajatuksiani, jossa kirjoitan oman kehittymisen tarinaa itsensäjohtamisen näkökulmasta. Toimin virkatyössäni esimiehenä ja välillä tulen kirjaamaan ajatuksia myös siitä näkökulmasta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinvointi, tietoinenolo, terveys

« Uudemmat kirjoitukset